Claus Landmark fronter FARR 400 i Skandinavia

Claus Landmark fronter FARR 400 i Skandinavia

I en tid med fallende interesse for regattaseiling og sparsomt med nye regattabåter skjer det likevel noe interessant og spennende her oppe i nord .
  • Publisert: 24. apr 2012
  • Oppdatert 24. apr 2012
  • Mikkel Thommessen <mikkel@seilas.no>
Farr 400 stilte med egen klasse i Miami
Trenden med lette planende båter med mye seil har for lengst satt sitt preg på Grand Prix båtene. Nå står slaget om hvilken båt som vil ta opp arven etter den uhyre kompetitive Farr 40 klassen. Flere nye båttyper er i knivskarp konkurranse om seilernes oppmerksomhet. Så langt ser det ut til at Farr 400 har bra flyt i et blytungt marked.

På verftet der Landmark 43 bygges, Premier Composite Technologies i Dubai, er det i løpet av et drøyt år bygget 12 båter av typen Farr 400. Båten er tidligere omtalt i Seilas. Claus Landmark representerer verftet i de Nordiske land, og han venter sin nye Farr 400 i midten av juni. Med seg har han en kjernebesetning fra Son, Vegard Guttormsen og Lars Even Nilsen.

-Vi får båten levert til Stockholm og legger inn Gotland Rundt som jomfrutur. Deretter går turen over den botniske viken til Helsingfors og ORCi VM i august. Den nye Farr 400 er en one design klasse og utviklet uten tanke på måleregel. Før vi får et entypemiljø her, seiler vi fortrinnsvis ORCi regattaer og vi mener at båten bør ha en mulighet til å hevde seg. Vi får i hvertfall vist oss frem, sier Claus.

-Her gutser vi litt istedenfor å sitte på gjerder for å se hva som skjer med regattaseiling, måleregler og lisenser etc. Seilsporten er i endring og one design må være veien å gå. Denne båten er veldig transportvennlig. Det koster ikke stort mer å frakte båten verden rundt enn å sette den i vanlig vinteropplag i Norge. Da kan seiling bli helårsaktivitet. Farr 400 klassen vil samles i 5 -6 årlige events rundt om i verden. Vi kaster oss på bølgen som pionerer og første båt i vår region.  Et mål må jo være at vi får et årlig internasjonalt Farr 400 mesterskap i Skandinavia, sier Claus Landmark
WiPlog

Siste fra batliv.com

Siste fra seilas.no

Mest lest på havna.com

Havna.com utgis av Norsk Maritimt Forlag.
Adresse: Leangbukta 40, N-1392 Vettre, Norge. Telefon: 66 76 49 50. Telefaks: 66 76 49 51. Org. nr: 968640860.
Ansvarlig redaktør: Ole Henrik Nissen-Lie | Redaktør Havna: Magne Klann
Alt innhold er beskyttet i henhold til Lov om opphavsrett til åndsverk (Åndsverksloven).
powered by Sorenso
.