Billigere IR-kikkert

Billigere IR-kikkert

Flir er spesialister på termiske bilder. Nå lanserer de en ny kikkert som oppfatter varme, og som ser like bra om natten, eller i uvær.
  • Publisert: 5. aug 2011
  • Oppdatert 8. aug 2011
  • Axel Nissen-Lie <axel@seilas.no>
Billigere IR-kikkert
Flir har en stund hatt en håndholdt kikkert som registrer varme. Kameraet ser gjennom røyk, regn, snø og tåke. Første gang vi skrev om dette kameraet i 2009 kostet det i underkant av 3000 dollar. I en oppfølgingsak i 2010 kostet det 30.000 i Norge. Den nye modellen er mindre og smartere, men koster 1000 dollar mindre, noe som betyr at prisen i Norge bør havne rundt 20.000 kroner, og nærmer seg grenser for prisen folk er villig til å betale for fornuftig utstyr.

Les om Flir M-626l her

Forenkler redning
Kikkerten fra Flir er ikke bare unik for å se i mørket. Den kan også enkelt finne personer i sjøen, og vil gjøre redningsarbeid enklere. I motsetning til en lysforsterkende kikkert vil en termisk kikkert også kunne brukes i dagslys for å skille ut objekter med forskjellig temperatur, og her vil ørsmå marginer gi et tydelig bilde

To versjoner
Flir First mate MS i to utgaver. Den billigste har lavere oppløsning på sensoren, og mangler digital zoom. De veier kun 340 gram og skal være enkle å bruke. De er også vannbeskyttet (IP67) og har et Litium-batteri som lades via USB-kabel. Batteriet skal vare mellom fem og syv timer før det må lades.

Videoutgang
Kameraene har videoutgang, slik at de kan kobles opp mot båtens ploter om den har videoinngang, eller mot en TV.

Du finner mer informasjon her
WiPlog

Siste fra batliv.com

Siste fra seilas.no

Mest lest på havna.com

Havna.com utgis av Norsk Maritimt Forlag.
Adresse: Leangbukta 40, N-1392 Vettre, Norge. Telefon: 66 76 49 50. Telefaks: 66 76 49 51. Org. nr: 968640860.
Ansvarlig redaktør: Ole Henrik Nissen-Lie | Redaktør Havna: Magne Klann
Alt innhold er beskyttet i henhold til Lov om opphavsrett til åndsverk (Åndsverksloven).
powered by Sorenso
.