Snart kommer medvinden

Snart kommer medvinden

«Solo» venter å komme inn i nytt værsystem som kan sende dem i mål med gennaker. Kanskje vil de klatre på resultatlisten også.
  • Publisert: 13. nov 2011
  • Oppdatert 13. nov 2011
  • Axel Nissen-Lie <axel@seilas.no>
Snart kommer medvinden
Snart kommer medvinden
«Solo» med Rune Aasberg og Simen Løvgren ligger nå på 6. plass i Transat Jaques Vabre, men ligger sammen med en annen konkurrent langt nord for resten av båtene. Det kan bli svært heldig, og «Solo» kan klatre høyt på resultatlisten.

– I dag har vi benyttet dagen i sommervarmen til å inspisere riggen, gå over alt utstyr og div vedlikehold. Vi fant ikke noen overraskelser, heldigvis! Jeg hadde med Gopro i masta så har en del film derfra. Her er et bilde som kanskje kan brukes dersom dere klipper litt i det. Passet så fint med seil, horisont og TJV logo synes jeg, skriver Rune og Simen fra Atlanterhavet i dag.

– Vi ser nå at vi taper litt til de fleste, men det er kalkulert. De andre seiler med noe høyerer VMG på sin banehalvdel. Men vi har tapt litt til 40 Degrees også som skyldes litt lokale forhold og at vi valgte å prioritere vedlkeholdet noe. Vi seiler nå påkryss i 15 knops vind til et område det vil komme en vinddreining som går fra 220 til 010 grader. Dette vil skje om ca 7 timer. Fra da har vi vinden i ryggen hele veien til Karibien og videre derfra til Costa Rica. SÅom det ikke skjer store endringer, avslutter vi vår krysslegg som har vart fra 3. november ca kl. 0200 UTC i natt! Da blir det kanon å sette gennaker og seile som bare f til mål.

WiPlog

Siste fra batliv.com

Siste fra seilas.no

Mest lest på havna.com

Havna.com utgis av Norsk Maritimt Forlag.
Adresse: Leangbukta 40, N-1392 Vettre, Norge. Telefon: 66 76 49 50. Telefaks: 66 76 49 51. Org. nr: 968640860.
Ansvarlig redaktør: Ole Henrik Nissen-Lie | Redaktør Havna: Magne Klann
Alt innhold er beskyttet i henhold til Lov om opphavsrett til åndsverk (Åndsverksloven).
powered by Sorenso
.