Rekordforsøk på gang

Rekordforsøk på gang

Löick Peyron og maxitrimaranen «Banque Populaire V» passerte igår morges den imaginære startlinjen mellom Ushant og Lizards Point for å slå jorden rundt rekorden og dermed sikre seg et napp i Jules Verne trofeet.
  • Publisert: 23. nov 2011
  • Oppdatert 23. nov 2011
  • Mikkel Thommessen <mikkel@seilas.no>
Rekordforsøk på gang
Löick Peyron
Det er Frack Cammas i trimaranen «Groupama 3» som holder rekorden med 48 dager 7 timer 44 minutter og 52 sekunder. Skal Löick Peyron, som for øvrig er en yngre bror av Bruno Peyron som har hatt rekorden tre ganger, sette ny rekord, må båten være tilbake over den sammen linjen senest mandag, 9. januar 2012 kl 17:15:34.

Etter å ha fulgt værmeldingene de siste dagene, har Loick Peyron og mannskapet besluttet å ta fordel av en front som nå strekker seg mellom Irland og Portugal, en mulighet man har ventet på den siste måneden. Startlinjen mellom Ushant og Lizard Point ble passert igår kl  09:31:42, og Maxitrimaranen «Banque Populaire V» er dermed igang med sitt andre rekordforsøk for Jules Verne Trophy,.

Ronan Lucas og Juan Vila ombord, og Marcel van Triest i land, vil ha ansvaret for vær-rutingen underveis. Skipper Löick Peyron trenger ingen nærmere introduksjon i seilerverden. Selv om han er Bruno Peyrons lillebror, har han en vel så imponerende merittliste å vise til, senest som vinner av det siste Barcelona World Race sammen med Jean Pierre Dick, og Peyron er også skipper på at av de franske America's Cup lagene. Seilas´ Axel Nissen-Lie, var mannskap hos Peyron da han i 1997 seilte distansen fra Rotterdam til Arendal på 24 timer.

Du kan følge båten på tracking her

WiPlog

Siste fra batliv.com

Siste fra seilas.no

Mest lest på havna.com

Havna.com utgis av Norsk Maritimt Forlag.
Adresse: Leangbukta 40, N-1392 Vettre, Norge. Telefon: 66 76 49 50. Telefaks: 66 76 49 51. Org. nr: 968640860.
Ansvarlig redaktør: Ole Henrik Nissen-Lie | Redaktør Havna: Magne Klann
Alt innhold er beskyttet i henhold til Lov om opphavsrett til åndsverk (Åndsverksloven).
powered by Sorenso
.