Stockholmsmässan i gang

Stockholms båtmesse «Allt för sjön» åpnet for publikum i dag. Seilas og Båtliv var på plass under pressedagen i går. Se billedspesial under.
  • Publisert: 4. mar 2012
  • Oppdatert 4. mar 2012
  • Linn Krogh Hansen <linn@seilas.no>
Uttern er godt representert.
Kvinnebåten All Aboard i hall A.
Bella 9000 Hybrid.
Jordomseileren Yrvind er i gang med et nytt prosjekt; Denne gangen å seile non-stop rundt jorden i en ti fot lang seilbåt.
HOVEDBILDE: 5,5-meteren "Apriori" fra OL i Acapulco, er nå tilbake i Sverige og klar for nytt VM.

Älvsjö; Stockholm

I dag gikk startskuddet for «Allt för sjön» i Älvsjö i Stockholmsmessen tre haller utenfor den svenske hovedstaden. «Allt för sjön» er Skandinavias største innendørs båtmesse, og varer ut neste uke.

I tillegg til utstilling av båter, tilbehør og utstyr for sjø- og båtlivet, arrangeres en rekke seminarer og aktiviteter relatert til båtlivet. 

Kvinnevennlig idébåt
Idebåten «All Aboard» er utvilsomt det hotteste trekkplasteret i hall A. Den knall røde seilbåten er konstruert ut fra resultatet av en undersøkelse gjort av Svensk Marintekniskt Forum, som ønsket om å kartlegge hvorfor mange kvinner ikke føler seg bekvemme på sjøen.
Rundt tusen kvinner fra diverse båtforeninger og båtmiljøer har gitt sine tilbakemeldinger, og resultatet er samlet under ti punkter som er lagt til grunn for konseptbåten «All Aboard». Idebåten er tilrettelagt med de funksjonene og tilpasningene som ble etterlyst i undersøkelsen, som akterampe for enklere ankomst til land, og muligheter for å få en person opp av vannet uten å måtte bruke kun muskelkraft.

Hybrid fra Finland
Blant det ferskeste motornyhetene er finnenes 30 fot lange Bella 9000 Hybrid, som nylig ble kåret til messens motorbåt under Helsinki International Boat Show. Båten har i tillegg til dieselmotor med 164 hk også en el-motor på 7 kilowatt. Batteriene til el-motoren lades når dieselmotoren er i bruk.

Se flere bilder ved å klikke på linken til billedspesialen.

WiPlog

Siste fra batliv.com

Siste fra seilas.no

Mest lest på havna.com

Havna.com utgis av Norsk Maritimt Forlag.
Adresse: Leangbukta 40, N-1392 Vettre, Norge. Telefon: 66 76 49 50. Telefaks: 66 76 49 51. Org. nr: 968640860.
Ansvarlig redaktør: Ole Henrik Nissen-Lie | Redaktør Havna: Magne Klann
Alt innhold er beskyttet i henhold til Lov om opphavsrett til åndsverk (Åndsverksloven).
powered by Sorenso
.