«Ocean Race» klar for start

I kveld gikk startskuddet for Røyken videregående skoles russe-race. Seilas møtte jentegjengen på Spikkestad rett før avreise med «Ocean Race».
  • Publisert: 23. apr 2009
  • Oppdatert 24. apr 2009
  • Linn Krogh Hansen <linn@seilas.no>
«Ocean Race» klar for start
Anette Myrvold og Tonje Steene i baren. Legg merke til instrumentene og sjøkartet i bakgrunnen.
Jentene samlet i akterenden av bussen før avreise til første russe-waypoint.
KLARE FOR AVGANG: Tilsammen 18 jenter har jobbet på spreng for  bli ferdig til i dag med «VOR-bussen».

Spikkestad:

Mye har skjedd med den blå russebussen til avgangsjentene ved Røyken videregående skole siden Seilas så bussen for første gang i påsken. Veldig mye!

Klart for første tur
Siste penselstrøk på Ocean Race -logoen ble lagt kun noen timer før russejentene hadde offisiell åpning av bussen, med foreldre, kaffe og kake-servering torsdag kveld.

Grønne seil og lys grønn logo pryder busssiden på begge sider, pent akkopagnert med teksten «The roughest race of our lives». Rundt bussen danser storfornøyde og spente russejenter, klare for sin første offisielle russekveld.

Inne i bussen er alle setene trukket med grønne og blå trekk, også disse med VOR-logoen.

– Det er logotrykk som vi har strøket på stoffet, forklarer en av de rødkledde jentene. Over seteraden på styrbord side henger et stort fotogrfi av flere seilbåter som eneste veggdekorasjon.

Sist vi var om bord var det kun deler av baren som var på plass. Nå er bardisken dekorert med tauverk og naturligvis en ekte vinsj....På vinsjen henger en gul sydvest. Jentene er med andre ord godt rustet mot det meste!

På veggen bak henger en stort sjøkart, samt flere dummier av nautiske instrumenter som viser dybde, posisjon med mer. Samt et par gamle gule regnbukser, som er eneste veggpryrd bortsett fra sjøkartene på denne siden av midtgangen.

– Vi har gjort det meste selv, men denne vinsjen har vi fått av faren min, sier Tonje, datteren til Ole Børild Steene, som selger Beneteau-båter hos Normar.
– Og de det gule regntøyet er mammas gamle, ler hun.

Lavt budsjett
Ole Børild på sin sin side understreker at jentene har stått for det aller meste selv, selv om datteren Tonje muligens har fått litt inspirasjon til  idéen om seiling og Volvo Ocean Race som tema hjemmefra.

– Men jeg hadde aldri tenkt på dette, at russen nå skal ha et tema for russebussene sine. Sånn var det ikke da jeg var russ, da kjørte vi rundt i en stasjonsvogn og hadde det bare gøy, gliser pappa Ole Børild, som er tydelig fornøyd med resultatet til de 18 jentene.

Jentene opplyser samtidig at bussen deres ikke er noe dyrt prosjekt i forhold til mange andre busser.
– Dette er en lavbudsjettbuss.Totalt med kjøp av bussen og oppgraderinger, utstyr, EU-godkjennelser med mer havner vi vel ikke så langt fra 200.000 tipper jeg, sier en av jentene. Mesteparten er nemlig gjort på dugnad.

«Ocean Race»-mannskapet har et tett program i dagene fremover, med følgende «waypoints» underveis før 16.mai på Hellerudsletta; Russedåp for Røykenrussen på Høvikvollen i dag, Tryvann fredag og lørdag, kåring av russebuss-vinner på røyken 29.april,1.mai-fest og Stavanger-tur 6.-10.mai.

Mannskapet på bussen består av: Mia Strøm, Ann-Kristin Mehren, Celine Brovoll, Annette Myrvold, Hanne Gunby, Eline Nilsen, Catherine Ledang, Tonje Wold, Linn Thrane, Karianne Bergerud, Erica Rae, Martine Rustan, Ida Vindvik, Lena Mari Foss, Julie Strande, Julie Flakne, Tonje Steene og Line Rype.

Seilas vil følge  Ocean Race-jentene og kommer med mer underveis!

WiPlog

Siste fra batliv.com

Siste fra seilas.no

Mest lest på havna.com

Havna.com utgis av Norsk Maritimt Forlag.
Adresse: Leangbukta 40, N-1392 Vettre, Norge. Telefon: 66 76 49 50. Telefaks: 66 76 49 51. Org. nr: 968640860.
Ansvarlig redaktør: Ole Henrik Nissen-Lie | Redaktør Havna: Magne Klann
Alt innhold er beskyttet i henhold til Lov om opphavsrett til åndsverk (Åndsverksloven).
powered by Sorenso
.