Rekordhelg i Levanger

Rekordhelg i Levanger

Aldri før har så mange båter stilt til start i Ytterøya Rundt ved Levanger.
  • Publisert: 24. aug 2009
  • Oppdatert 24. aug 2009
  • Tekst: Erling Gevik <linn@seilas.no>
Rekordhelg i Levanger
BEGGE FOTO: Tor Egil Bagøien.

Seilinteressen i Trondheimsfjorden ser ikke ut til å være påvirket av verken finanskrise eller svineinfluensa. Helgas Ytterøya Rundt ble et rekordarrangement på alle måter. 50 båter, noe som er deltakerrekord, stilte til start. Raskest var «Crazy Coyote» med Stian Isaksen fra Trondheim som skipper. Hans lag seilte distansen på fire timer og ett minutt, og fikk dermed med seg det gjeve trofeet som viser at de er innehaver av rekorden rundt Ytterøya. De vant også den høyeste LYS-klassen til tross for 1,58 i handikap.

I turklassen ble det hjemmeseier til «Glade frosk II» med Oddbjørn Bjartnes. I de øvrige to LYS-klassene gikk seieren til henholdsvis Mikael Hedegart fra Steinkjer og Alf Pedersen fra Levanger.

Seilasen forløp som vanlig med vind av skiftende retning og styrke, og neste alle kom i mål i løpet av ettermiddagen. Det var ikke forhold for den helt store dramatikken. Arrangøren er ikke kjent med verken grunnstøtinger eller kollisjoner mellom båtene. Det ble heller ikke levert inn noen protester.

Etter seilasen ble det god gammeldags seilerfest på dampskipsbrygga midt i Levanger sentrum. Da bespisning og premieutdeling var unnagjort var det tid for dans og utveksling av røverhistorier. Stemningen på brygga tydet på at det vil komme mange båter til Levanger også neste år.

WiPlog

Siste fra batliv.com

Siste fra seilas.no

Mest lest på havna.com

Havna.com utgis av Norsk Maritimt Forlag.
Adresse: Leangbukta 40, N-1392 Vettre, Norge. Telefon: 66 76 49 50. Telefaks: 66 76 49 51. Org. nr: 968640860.
Ansvarlig redaktør: Ole Henrik Nissen-Lie | Redaktør Havna: Magne Klann
Alt innhold er beskyttet i henhold til Lov om opphavsrett til åndsverk (Åndsverksloven).
powered by Sorenso
.