Poesi, synd og musikk i sommersol

Sol, sommer, poesi og musikk står i fokus i Kragerø denne langhelgen, både til lands og til vanns. Blant høydepunktene var fredagens skjærgårdcruise med "Gamle Kragerø" med flere profilerte litteraturvitere, artister og forfattere om bord.
  • Publisert: 5. jun 2011
  • Oppdatert 10. jun 2011
  • Linn Krogh Hansen <linn@seilas.no>
Jostein Gaarder leste utdrag fra dikt og ba publikum om å gjette hvem som er forfatterne bak mens fergen tøffet gjennom Kreppa.
Litteraturviter Jørgen Haave tok oss med til stedet fra Syndere i sommersol.
Reker, vin musikk og skjærgårdspoesi om bord i Gamle Kragerø ved Scweigaardsholmene.

Solen skinte fra skyfri himmel under fredagens festivalcruise med  "MF Gamle Kragerø" i Kragerø-skjærgården, hvor lokale og tilreisende artister sørget for å gi publikum en uvanlig flott start på helgen.

Syndere i sommersol
Høydepunktet under turen var strandhugget på Schweigaardsholmene der litteraturviter Jørgen Haave og hans litteraturviterkollega Marit Wahlstedt holdt en samtale rundt Sigurd Hoels "Syndere i sommersol" på stedet  der handlingen i romanen er lagt til.

– Dette var oppholdstedet for kultureliten i mellomkrigsårene, samtidig som stedet fikk en viktig posisjon under krogen, forteller Haave under omvisningen på øya.

Hit kom ifølge romanen åtte unge kulturradikale Christiania-borgere, med mål om å oppleve sitt livs sommer. Planen var at de skulle leve fritt fra datidens konservative verdisyn, med alt dette innebar. Det gikk selvfølgelig ikke helt som planlagt, og da elegante seilere fra Christiana en dag inntok arenaen var det nok flere i bohem-ungdsomsgjengen som møtte seg selv i døren..

Som før
Ute på Schweigaardholmen ligger forsatt de røde idylliske stuene fra den gange bohemene nøt livets glade dager ii mellomkrigsårene. Hyttene drives fortstatt uten strøm og innlagt vann, forteller dagens eiere av stedet, som drives stedet mer eller mindre på samme måte som det ble gjort for 85 år siden.

Har du ennå ikke lest romanen "Syndere i sommesol" er det  kanskje på tide å legge boken inn i skipsbiblioteket nå? 

Holmene ligger sør for Oterøy, og har en fin og beskyttet gjestehavn, Posisjon: 58°52,3'N 09°32,8'E

Vet du om en festival, regatta eller annet spennende arrangement langs sommerkysten? Du kan selv legge informasjon inn i vår kalender på havna.com  eller send ditt tips til linn@seilas.no

Se flere bilder under linken til billedspesialen

WiPlog

Siste fra batliv.com

Siste fra seilas.no

Mest lest på havna.com

Havna.com utgis av Norsk Maritimt Forlag.
Adresse: Leangbukta 40, N-1392 Vettre, Norge. Telefon: 66 76 49 50. Telefaks: 66 76 49 51. Org. nr: 968640860.
Ansvarlig redaktør: Ole Henrik Nissen-Lie | Redaktør Havna: Magne Klann
Alt innhold er beskyttet i henhold til Lov om opphavsrett til åndsverk (Åndsverksloven).
powered by Sorenso
.