Grimstad - dikterenes by

Grimstad - dikterenes by

Grimstad kan nå smykke seg med tittelen Norges minste universitetsby, etter at høyskolen fikk status som universitet.
  • Publisert: 22. jul 2008
  • Oppdatert 29. jul 2008
  • Ellen-Marie Wisløff <linn@seilas.no>
Grimstad - dikterenes by
STORT FOTO: Grimstad by. Foto th: Nytelsesfestivalen 2007.

Byen har vokst rundt sjøen og har gjestebrygga som midtpunktet.  Her finner du moderne og gammel arkitektur side om side.  Du finner travle gater med stor biltrafikk, men også smale gågater. 

Shoppe kan du enten gjøre i det store kjøpesenteret som ligger på brygga, eller du kan bevege deg oppover og utforske i de små butikkene  som ligger 200 meter lenger opp i byen. Begge steder finner du restauranter og kaféer for alle lommebøker;  alt fra pizza og bryggerhus til konditorier og restauranter for den kresne gane.

For barn og ungdom
Skateklubben har bane på den videregående skolen 15 minutter fra gjestehavna.  Byen har også bowling og innendørs GoKart et stykke oppover i byen. Kino med tre saler og sykler leies ut på turistkontoret, med spesialtilbud til båtfolket. Grimstad svømmehall har 25 meters basseng.

Uthavner
Grimstad ligger i Vik-Kilen og det finnes mange steder du kan gå i land og både på fastlandet og på flotte øyer. Hesneskanalen er kort og grunn og var opprinnelig laget for å sikre folk fra Hesnes og Hesnesøy en trygg bytur. 

Terje Reinertsen skal ha bodd her.  I Kystguiden så står det « Øens vilde  er vennligsinnede, men du kommer dit som gjest og forventes å opptre med en gjests dannelse».

Ferieguiden
I sommer presenterer havna.com havner langs Skagerrakkysten, fra Mandal i vest til Strømstad i øst, via Mjøsa. Artiklene er hentet fra boka «Ferieguiden for sommerkysten 2008». Ferieguiden gir havnetips, og oversikter over hva som skjer langs kysten av Skagerrak i sommer. I Ferieguiden finner du festivaler, konserter, regattaer, gallerier, kjøpesentre, badeland og strender. Samt tips til spisesteder og oversikt over hvor du får tak i båtutstyr.  Boka kan du bestille her og få levert hjem i posten.
WiPlog

Siste fra batliv.com

Siste fra seilas.no

Mest lest på havna.com

Havna.com utgis av Norsk Maritimt Forlag.
Adresse: Leangbukta 40, N-1392 Vettre, Norge. Telefon: 66 76 49 50. Telefaks: 66 76 49 51. Org. nr: 968640860.
Ansvarlig redaktør: Ole Henrik Nissen-Lie | Redaktør Havna: Magne Klann
Alt innhold er beskyttet i henhold til Lov om opphavsrett til åndsverk (Åndsverksloven).
powered by Sorenso
.