Lillesand – den lille hvite sørlandbyen

Lillesand – den lille hvite sørlandbyen

Kristansands «lillesøster» og naboby byr på flotte turmuligheter i skjærgården og koselig småbystemning med badestrand midt i byen.
  • Publisert: 23. jul 2008
  • Oppdatert 20. jul 2008
  • Ellen-Marie Wisløff <linn@seilas.no>
Lillesand – den lille hvite sørlandbyen

De hvite små husene ligger i trange gater og du finner butikker og boliger side om side. Det er kort vei til det meste og du møter blide sørlendinger på kafeer og brygger. Byen har alt det du forventer at en moderne by skal ha, samtidig som de trange, blomsterdekorerte gatene og de hvite husene har beholdt sitt gamle særpreg.  Her kan du sette deg ned på en kafé eller uterestaurant for å betrakte det yrende livet som preger byen om sommeren.

Gjestehavn
Gjestehavna har det du trenger og den ligger sentralt midt i byen med gangavstand til alt. Det er mulig å legge seg slik at man ikke er midt oppi det mest støyende livet for dem som ønsker mer ro.

Barn og ungdom
Badestrand inne i byen, ungdomsdiskotek to ganger i uken. Kino, Dyreparken ligger kun 15 minutter unna med buss. Røde Kors badebåt og guidede turer med båt til Blindleia. Tennisbane. Båten «Øya» har syngespill for barn enkelte kvelder.

Uthavn
Det er mange uthavner rundt på øyene ved Lillesand. På mange av dem har det bodd folk og øysamfunnene er derfor godt tatt vare på.  Humborø og Kongsholmene er et av områdene hvor ting er tilrettelagt for småbåtferdsel.  Øyene er lave og gir ikke så mye le, men de demper likevel for bølgene. En annen liten trivelig plass er Sandviken. En jernstang  ved kallenavn «Gullesmeden» markerer at du er i Sandviken, som ligger mellom Auesøy og Lyngholmen.  Her er det friareal og gode fortøyningsmuligheter.

Ferieguiden
I sommer presenterer havna.com havner langs Skagerrakkysten, fra Mandal i vest til Strømstad i øst, via Mjøsa. Artiklene er hentet fra boka «Ferieguiden for sommerkysten 2008». Ferieguiden gir havnetips, og oversikter over hva som skjer langs kysten av Skagerrak i sommer. I Ferieguiden finner du festivaler, konserter, regattaer, gallerier, kjøpesentre, badeland og strender. Samt tips til spisesteder og oversikt over hvor du får tak i båtutstyr. 
Boka kan du bestille her og få levert hjem i posten.
WiPlog

Siste fra batliv.com

Siste fra seilas.no

Mest lest på havna.com

Havna.com utgis av Norsk Maritimt Forlag.
Adresse: Leangbukta 40, N-1392 Vettre, Norge. Telefon: 66 76 49 50. Telefaks: 66 76 49 51. Org. nr: 968640860.
Ansvarlig redaktør: Ole Henrik Nissen-Lie | Redaktør Havna: Magne Klann
Alt innhold er beskyttet i henhold til Lov om opphavsrett til åndsverk (Åndsverksloven).
powered by Sorenso
.