Oljen med kurs for havet

Oljen med kurs for havet

Oljen etter grunnstøtingen utenfor Hvaler ser foreløpig ut til å gå til havs på grunn av gunstige vind- og strømforhold.
  • Publisert: 18. feb 2011
  • Oppdatert 18. feb 2011
  • Linn Krogh Hansen <linn@seilas.no>
Oljen med kurs for havet
ØLJESØL: «Godafoss». Anders Ödemann / RS "Horn Flyer"

Brannmenn har jobbet på spreng for å få lagt ut 400 meter oljelenser rundt containerskipet «Godafoss», som i går kveld grunnstøtte ved Asmaløy og som lekker tungolje. Lekkasjene er i to tanker midtskips, med 250 tonn olje i hver. Den svenske Kustbevakningen er på plass med oljevernfartøyet KVB "050". Fartøyet har 400 meter lenser om bord, skriver Fredrikstad blads nettutgave.

Høy fart
Rundt 30 personer jobbet i hele natt ved Kvernskjær, der islandske «Godafoss» gikk på grunn rundt klokken 20.00 torsdag kveld. Grunnstøtingen gjorde at det ble revet hull i skroget på det 165 meter lange skipet, som ifølge Kystverket trolig har rundt 500 tonn tungolje om bord, skriver Kystverket. Ifølge vitner skal skipet ha holdt nærmere 13 knops fart ved grunnstøtingen og økt farten etter et losen forlat det.

Advarte mot ulykker
Ulykken skjedde er i samme område som bulkskipet «Cometa» gikk på grunn  så sent som i november. Grunnstøtingen gjorde at en los i januar gikk ut i FB og advarte mot en oljekatastrofe i området ved Nasjonalparken hvis ikke sikkerheten ble bedret, skriver f-b.no
WiPlog

Siste fra batliv.com

Siste fra seilas.no

Mest lest på havna.com

Havna.com utgis av Norsk Maritimt Forlag.
Adresse: Leangbukta 40, N-1392 Vettre, Norge. Telefon: 66 76 49 50. Telefaks: 66 76 49 51. Org. nr: 968640860.
Ansvarlig redaktør: Ole Henrik Nissen-Lie | Redaktør Havna: Magne Klann
Alt innhold er beskyttet i henhold til Lov om opphavsrett til åndsverk (Åndsverksloven).
powered by Sorenso
.