Opplever Nord-Atlanteren på sitt verste

Opplever Nord-Atlanteren på sitt verste

Det har vært et helvete å være her med mye sjø og mye vind. Sjøen stod over båten ustanselig. Den 40-fots store «Solo» tar av fra bølgene på kryss.
  • Publisert: 9. nov 2011
  • Oppdatert 9. nov 2011
  • Axel Nissen-Lie <axel@seilas.no>
Opplever Nord-Atlanteren på sitt verste
Simen samler krefter.
Simen Løvgren og Rune Aasberg deltar i Transat Jaques Vabre, en to-manns regatta over Atlanterhavet. Av 16 båter ved start i Class 40 er det nå bare 11 igjen, hvor en av disse seiler mot land for å foreta reperasjoner. I 50-fots klassen for trimaraner e det kun to av seks båter som holder ut.

«Solo» ligger nå på 8. Plass etter å ha tapt mye på rutevalget og nærmer seg Azorene. En ny front er på vei og vil treffet feltet om ca 12 timer.

Hopper ut av vannet
Vi har innført en ny gren innen seiling; Hopping med stor båt. Ikke stor bakke, men med stor båt! En tar en eks. 40 foter “seilbåt”- Behøver hverken å ha innslag av turglede, komfort eller annen fornøyelse, kun et skall, masse seil og ingenting annet, skriver gutta om bord i «Solo». Vår rekord så langt er ca 15 meter uten vannkjenning i det hele tatt. Den var drøy, anbefales ikke!

«Solo« holder
Lederen i klassen «Concise 2» matte gi seg i går. Båten tålte ikke forholdene og skroget begynte å delaminere. På søndag mistet en annen konkurrent bulben på kjølen. Tanguy de Lamotte og Eric Peron er nå på vei mot land under disse forholdene uten stabilitet.
– Det er et under at skrog, kjøl og rigg holder i disse vanvittige slagene, men bank i bordet – ingenting er ødelagt. Alt utstyr er inntakt om bord, forteller han.
De har seilt med tre rev i storseilet og stagseil på det indre fokkestaget.
– Det tredje revet kunne definitivt ha vært satt i høyere opp. Storseilet har vært i overkant stor, sier Simen Løvgren.
Også Rune er under dekk. Han ligger og sover, mens Simen sitter og orienterer seg om hva de har i vente.

Trimaranene gjennom
I IMOCA 60 klassen, eller Open 60, er feltet splittet. Hugo Boss og Virbac Paprec 3 som ligger i tet har valgt en kurs vestover, mens Banque Populaire, Gamesa og Macif seiler sydover. Det gjør også trimaranne som er gjennom det verste og kan glede seg over sol og mer varme. «Actual» leder trimaranklassen og ligger på 28 grader nord, samme breddegrad som kanariøyene.

Følg Solo her


Følg regattaen her


Film av «Solo» Spol 1.38 frem, så ser du film av den norske båten ut fra start.


WiPlog

Siste fra batliv.com

Siste fra seilas.no

Mest lest på havna.com

Havna.com utgis av Norsk Maritimt Forlag.
Adresse: Leangbukta 40, N-1392 Vettre, Norge. Telefon: 66 76 49 50. Telefaks: 66 76 49 51. Org. nr: 968640860.
Ansvarlig redaktør: Ole Henrik Nissen-Lie | Redaktør Havna: Magne Klann
Alt innhold er beskyttet i henhold til Lov om opphavsrett til åndsverk (Åndsverksloven).
powered by Sorenso
.