Skjebergkilen og Sarpsborg

Skjebergkilen og Sarpsborg

En fjordarm har laget mange naturlige, trygge havner i Skjebergkilen i Østfold. Ikke langt unna ligger Sarpsborg, med alle sine bytilbud og tjenester.

  • Publisert: 26. jun 2009
  • Oppdatert 23. apr 2009
  • Linn Krogh Hansen <linn@seilas.no>
 Skjebergkilen og Sarpsborg
Skjebergkilen.
FOTO OVER: Skjebergkilen,

Her finnes motorverksteder og marinaer, båtsalg og drivstoff. I tillegg finner du også flere små kroer og spisesteder som tilbyr alt fra gourmetmåltider til «dagens» for en hyggelig pris. Du kan faktisk tilbringe en hel uke i bukta og likevel spise på forskjellige steder hver dag. 
 
Naturen inneholder hele spekteret av variasjoner; Du kan stupe fra bratte knauser og svømme fra sandstrender, raste i skogholt, eller gå turer. Fiskeplasser finner du også mange av, og du kan delta på blåskjellsanking eller havfiske. Her kan du finne store badestrender med masse folk, eller du kan stikke deg bort for å være for deg selv. Dusa er et stort naturreservat ytterst i Skjebergkilen på fastlandet.

I nærheten ligger også Sarpsborg, som kan nås med båt helt opp til Sarpefossen. Borregård Fabrikker er et levende minne om hvordan man utnyttet fossen og dens kraft i industriens utvikling i Norge. Fabrikken har vært en av de viktigste hjørnestensbedrifter gjennom hundre år. I august hvert år arrangeres det guidet visning av fabrikken for publikum. Industri ga adelsstand.  og her finner du flere herregårder. Byens borgere er flinke til å ta vare på historien og viser den gjerne fram på steder, men også gjennom teater, spel og utstillinger
Havneinfo Sarpsborg:
Vinmonopol –i Roald Amundsensgt
Apotek – det nærmeste vannet er i Greåker, Tamburveien
Minibank – finner du flere steder i byen

Gjestehavn
Her ligger du midt i sentrum av byen, men likevel de få skrittene unna så du ikke sjeneres av nattlivet. Byen har alle fasiliteter og det er kort vei til alt.

Attraksjoner

Hellerisninger, bla annet ved Storedal Kultursenter
Oppstadfeltets gravfelt
Borregård fabrikker
Greåker Fort
Tømmertunellen ved Eidet
Eventyrfabrikken i Sarpsborg

Barn og ungdom
«Barnas by» kaller Sarpsborg seg. Eventyrfabrikken – Skandinavias største fabrikk – lekeland,  Badeland på Quality, bowling, Gekko-klatring, Høysand NAF Camping i Skjebergkilen finner du et flott aktivitetssenter med tre 18-hulls minigolfanlegg. Olavshallen har et flott 25 meters svømmebasseng.


Sarpsborg i sommer:
25. jul - 1. aug    Olavsdagene .
Ola vsdagene er en stor kulturfestival som innholder en blanding av historie, teater, musikk, religion og kunst.    www.borgvikinglag.no

19. sept    Union Race.
Glomma Papp, Lys & tur

Hele sommeren 2009:  
Utstilling av lokal kunst.
Utstilling med tegning, maling skulpturer og keramikk ved kunstskolen for barn og unge i
St Croix huset.

Ferieguiden
I sommer presenterer havna.com havner langs Skagerrakkysten, fra Mandal i vest til Strømstad i øst, via Mjøsa. Artiklene er hentet fra boka «Ferieguiden 2009». Ferieguiden gir havnetips, og oversikter over hva som skjer langs kysten av Skagerrak i sommer. I Ferieguiden finner du festivaler, konserter, regattaer, gallerier, kjøpesentre, badeland og strender. Samt tips til spisesteder og oversikt over hvor du får tak i båtutstyr.  Boka kan du bestille her og få levert hjem i posten.


WiPlog

Siste fra batliv.com

Siste fra seilas.no

Mest lest på havna.com

Havna.com utgis av Norsk Maritimt Forlag.
Adresse: Leangbukta 40, N-1392 Vettre, Norge. Telefon: 66 76 49 50. Telefaks: 66 76 49 51. Org. nr: 968640860.
Ansvarlig redaktør: Ole Henrik Nissen-Lie | Redaktør Havna: Magne Klann
Alt innhold er beskyttet i henhold til Lov om opphavsrett til åndsverk (Åndsverksloven).
powered by Sorenso
.