Smørforhold under Flødeseilasen

Årets Flødeseilas var rekordrask, og favoriserte planende båter.
  • Publisert: 31. mai 2010
  • Oppdatert 31. mai 2010
  • Magne Klann <linn@seilas.no>
Smørforhold under Flødeseilasen
Smørforhold under Flødeseilasen
Smørforhold under Flødeseilasen
Smørforhold under Flødeseilasen
FRISK: Sørlendingene hadde drømmeforhold under seilasen, alle foto: Magne Klann.

Flødeseilasen er Sørlandets største mønstring for tur og havseilerene. Deltakelsen øker sakte. Omgivelsene og regattabanen er det ingenting å si på. Starten går i Kristiansand lørdag formiddag, og målgang er i Lillesand indre havn.

Det var meldt sol og bris fra sydvest, med økning til kuling, og kuling ble det. Stiv kuling allerede klokken 12. En del båter ødela utstyr, men de aller fleste kom seg gjennom banen fra Vågsbygd seilforening i Steinsundet, østover gjennom det smale Stokksundet, runding av Gaas, ved Lillesand, tilbake til Reierskjær, opp til Gaas igjen, og inn til Lillesand.

Brakk rorkulten
Én av de som slet litt med utstyret var flere ganger tidligere overall-vinner Rolf Stumpf med Balladen «Stumpen». De brakk rorkulten under spinnaker halvveis til Gaas. Hissige surringer gjorde at de kunne fullføre, men seieren glapp denne gang.

Raskest av alle var Nick Willets i Melges 24, «Gro Rasmussen». Av fire deltagende Melges 24, var de alene om å kjøre gennaker hele veien. Det gav en klar linehonour og over all seier – selv pressebåten klarte ikke å holde følge. Nick er som kjent innvandrer fra New Zealand, og har stiftet familie i Kristiansand etter deltagelsen i Volvo Ocean race på Knut Frostads Innovation Kværner. Melgesene tapetserte likegodt pallen i raskeste Lys-klassen, med Geir Tufteland og Bjørn Stien på andre og tredje.

100 er målet
Regattasjef Bjørn Stien håper på 100 deltakende båter neste år. Foreløpig er ikke ansvaret som sjef større enn at det lar seg gjøre å være deltaker også - i god uhøytidlig sørlandsstil. Noen ønsket seg en litt lengre seilas – andre var godt fornøyde etter fem timer på fjorden. Stemningen i Lillesand var uansett god, og de som tok blindleia hjem igjen på søndag kunne glede seg over en rolig østavind.

Bilder av alle deltakerene

Resultater her
WiPlog

Siste fra batliv.com

Siste fra seilas.no

Mest lest på havna.com

Havna.com utgis av Norsk Maritimt Forlag.
Adresse: Leangbukta 40, N-1392 Vettre, Norge. Telefon: 66 76 49 50. Telefaks: 66 76 49 51. Org. nr: 968640860.
Ansvarlig redaktør: Ole Henrik Nissen-Lie | Redaktør Havna: Magne Klann
Alt innhold er beskyttet i henhold til Lov om opphavsrett til åndsverk (Åndsverksloven).
powered by Sorenso
.