Sørlandets hovedstad

Sørlandets hovedstad

Kristiansand er Sørlandets hovedstad og en idyllisk storby. Byen ble grunnlagt av Kong Christian IV i 1641, og bysentrum er anlagt i renessansestil.
  • Publisert: 7. jun 2007
  • Oppdatert 6. jun 2007
  • Ole Henrik Nissen-Lie <ole@seilas.no>
Sørlandets hovedstad
Sørlandets hovedstad
Sørlandets hovedstad
Om sommeren er det et folkeliv i byens gater. Alle slags forretninger presenterer seg på fortau og i gågater, og overalt er det blomster i alle farger. Den sjarmerende ”Posebyen” – ti kvartaler av Nord-Europas største samling av lav, sammenhengende, hvit trehusbebyggelse fra 1700- og 1800-tallet - byr på gatemarked hver lørdag i sommerhalvåret. På torget midt i byen står frukt- og grønnsaksboder, og derfra er veien ikke lang til den berømte fiskebrygga og Gravanekanalen.  Her er en fiskebasar og et restaurantmiljø, småbåttrafikk og sightseeingbåter.

Båtturer i skjærgården er populært, finn deg din egen sandstrand, eller benytt deg av den flotte Bystranda, som med palmer og strandvolleyball er en virkelig sydenopplevelse. Naturen ligger lett tilgjengelig. Her er sjø og svaberg, naturskjønne sykkelstier, lakseelv og store skogområder. 

På Kanonmuseet kan du se verdens nest største kanon og på herregården, Vest-Agder-museet, Gimle Gård finner vi en botanisk hage og Agder Naturmuseum. På Vest-Agder-museet, Kristiansand, Sørlandets største kulturhistoriske museum, er det også aktiviteter for barn.

Dyreparkens store nyhet er Afrika – med løver, og blant de mest populære severdighetene er tigrene, sjimpansene i Apeskogen og selvfølgelig alle barns helt, Kaptein Sabeltann. I Kardemomme by kan alle bli som barn igjen og oppleve Politimester Bastian og tante Sofie i autentiske rammer. 

Ferieguiden
I sommer presenterer havna.com  havner langs Skagerrakkysten, fra Mandal i vest til Strømstad i øst, via Mjøsa. Artiklene er hentet fra boka ”Ferieguiden for sommerkysten 2007”. Ferieguiden gir havnetips, og oversikter over hva som skjer langs kysten av Skagerrak i sommer. I Ferieguiden finner du festivaler, konserter, regattaer, gallerier, kjøpesentre, badeland og strender. Samt tips til spisesteder og oversikt over hvor du får tak i båtutstyr.  Boka kan du bestille her og få levert hjem i posten.
WiPlog

Siste fra batliv.com

Siste fra seilas.no

Mest lest på havna.com

Havna.com utgis av Norsk Maritimt Forlag.
Adresse: Leangbukta 40, N-1392 Vettre, Norge. Telefon: 66 76 49 50. Telefaks: 66 76 49 51. Org. nr: 968640860.
Ansvarlig redaktør: Ole Henrik Nissen-Lie | Redaktør Havna: Magne Klann
Alt innhold er beskyttet i henhold til Lov om opphavsrett til åndsverk (Åndsverksloven).
powered by Sorenso
.