Ta en avstikker til Langesund

Ta en avstikker til Langesund

Langesund ligger på en halvøy og havet har alltid vært viktig for byen.  Seilskutebyen ble tollsted allerede i 1570 og var den største utskipningshavn i Norge i 1580-årene.
  • Publisert: 22. jul 2009
  • Oppdatert 22. jul 2009
  • Linn Krogh Hansen <linn@seilas.no>
Ta en avstikker til Langesund
Ta en avstikker til Langesund
GØY I VANNET: I Badeparken kan du bade i varmt vann året rundt- både ute og inne.

Ifølge lokalbefolkningen er Langesund den byen som har flest soldager i året. Det har vært et saltverk her og et stort skipsbyggeri som ble startet da trelasten stoppet. Langesund er også sentralt beliggende på vei inn til Porsgrunn med båt.

Byen har i løpet av sommeren to maritimt relaterte festivaler. Shantyfestivalen bringer gamle sjømannstradisjoner fram og skaper liv å røre i byen.  En annen festival som også har rot i gamle tradisjoner er fiskefestivalen.  Der er Norges største havfiskefestival og det er et stort antall båter og mennesker som deltar.

Badeparken et must
Langesund Badepark var et av første badelandene i Norge og er vel verd et besøk. Her er det hotell og badeland i ett.  Bassenget er formet slik at du nesten kan svømme inn i restauranten, eller ut i det fri, selv midt på vinteren! Et perfekt sted for hele familien. Når man sjekker inn på hotellet følger det med inngangsbillett til svømmehallen med to vannsklier, den ene på 57 meter, flere boblelad, mulighet for å svømme ut under åpen himmel, og selvfølgelig et eget badebasseng for de aller minste.
– Det mest morsomme var strømmen. Vi fløt av gårde, sier Audun (6) og Anne-Synnøve (3) etter tre timer i vannet.
Vanndyben på 130 cm passer for barn i aldersgruppen 10-15 år, men mindre barn har og mange muligheter her med eget barnebasseng.
Vel ute av bassenget, rekker de ikke å bli tørre bak øra før de finner den første av tre lekeparker de skal innom.

Barnas kjøkken
Hotellets kjøkken imponerer barna, med pannekaker, pølser, hamburgere og spagetti. Vi voksne prøvde dagens meksikanske buffet til 315 kroner per person, som ikke var sterkere enn at det kunne gått fint inn i matblandingen til et spedbarn. Utsikten fra restauranten er en drøm for båtfolk, med utsyn mot en av Norges mest trafikkerte skipsleier og masse fritidsbåter. På kveldingen med solen i ryggen er denne restauranten verdt et besøk.


En kjent bygning er Wrightegaarden, som har utviklet seg til å bli et sted for alle som er interessert i kultur. I kjelleren kan du gå på konsert, eller gå på mandags-jam'en hvis du vil spille selv. I første etasje er det dessuten en restaurant som kan anbefales, og i andre etasje er det galleri. Sommerkonsertene trekker store internasjonale artister, så følg med på Wrightegårdens internettsider.

Oppmerkede gjesteplasser finner du ikke så mange av i Langesund, men er det ikke plass, så lager man plass. De nødvendige fasilitetene finner du også.

Ferieguiden
I sommer presenterer havna.com havner langs Skagerrakkysten, fra Mandal i vest til Strømstad i øst, via Mjøsa. Artiklene er hentet fra boka «Ferieguiden 2009». Ferieguiden gir havnetips, og oversikter over hva som skjer langs kysten av Skagerrak i sommer. I Ferieguiden finner du festivaler, konserter, regattaer, gallerier, kjøpesentre, badeland og strender. Samt tips til spisesteder og oversikt over hvor du får tak i båtutstyr.  Boka kan du bestille her og få levert hjem i posten.

WiPlog

Siste fra batliv.com

Siste fra seilas.no

Mest lest på havna.com

Havna.com utgis av Norsk Maritimt Forlag.
Adresse: Leangbukta 40, N-1392 Vettre, Norge. Telefon: 66 76 49 50. Telefaks: 66 76 49 51. Org. nr: 968640860.
Ansvarlig redaktør: Ole Henrik Nissen-Lie | Redaktør Havna: Magne Klann
Alt innhold er beskyttet i henhold til Lov om opphavsrett til åndsverk (Åndsverksloven).
powered by Sorenso
.